Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode pružili podršku košarkašima: Golman Muminović dva puta pogodio koš s centra i osvojio piva koliko je težak (FOTO)

Preuzmite sliku

OKK Sloboda i KK Igokea večeras su Mejdanu odigrali drugu polufinalnu utakmicu Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše.

Igokea je u drugom međusobnom susretu slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 65:103 i izborila plasman u finale u kojem će snage odmjeriti sa sarajevskom Bosnom koja je večeras pobjedom u drugom susretu protiv Zrinjskog u gostima izborila finale.

Podršku košarkašima Slobode večeras su pružili i drugi sportski kolektivi iz Crveno-crne porodice, između ostalih mjesto na tribini zauzeli su i prvotimci kluba sa Tušnja.

Nekolicina igrača FK Sloboda na poluvremenu okušala se u pogađanju koša sa pola centra. Mladi golman Slobode Azir Muminović je uspio pogoditi koša sa pola terena i osvojiti nagradu sponzora “PAN”, a u pitanju je količina piva jednaka kilaži pobjednika.

Nakon oficijelnog bacanja Muminović je želio ovjeriti pogodak, tako da je na iznenađenje svih ponovo bio precizan što je izazvalo ovacije sa tribina kao i oduševljenje njegvih saigrača. (Tuzlanski.ba)  

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,