Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Francuzi brojali preko 100: Težak poraz bh. reprezentacije u Mejdanu (FOTO)

Preuzmite sliku

U prilično ispunjenoj velikoj dvorani SKPC Mejdan u Tuzli večeras su u okviru 5. kola kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine u Kini, izabranici selektora Duška Vujoševića ubjedljivo poraženi od superiorne ekipe Francuske, rezultatom 52:102 (12:23; 10:21; 14:29; 16:29).

Već od ranije bilo je poznato da je bh. tim u ovaj meč ušao desetkovan nedostatkom nekoliko veoma kvalitetnih igrača, što je za Francuze značilo da će bez većih poteškoća nastaviti niz pobjeda u okviru ovg takmičenja.

Od samog starta utakmice selekcija Francuske diktirala je tempo igre i ostavarivala iz minute u minut sve veću rezultatsku prednost.

Nakon prvog poluvremena Francuska je imala prednost u svoju korist od 22 poena razlike.

U nastavku utakmice gosti na krilima Goberta (16 Pts), Poiriera (16 Pts) i Nanda de Coloa (15 Pts) rješvaju sve dileme oko pobjednika u ovom susretu da bi sa posljednjim zvukom sirene na semaforu stajalo 52:102 za Francusku.

Najefikasniji u redovima bh. reprezentacije bili su Vrabac sa 10, Hasandić sa 9 te Ladić i Gegić sa po 8 poena.

Sve u svemu, publika u Mejdanu imala je priliku na parketu gledati jednu od najboljih košarkaških reprezentacija u svijetu, koja je sačinjena od vrhunskih igrača, od kojih trojica nastupaju u NBA.

Uprkos teškom porazu, naši reprezentativci pružili su maksimum koliko je to bilo večeras moguće u ovim okolnostima.

Treba podsjetiti da je naša reprezentacija ipak na kraju zahvaljujući porazu Belgije od Rusije 66:84 izborila plasman u naredni krug kvalifikacija. (Tuzlanski.ba | Foto: V. Živković)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje