Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Finski košarkaši deklasirali selekciju BiH

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Finske s 88:59 u četvrtom kolu A-grupe Evropskog prvenstva.

Finski košarkaši u potpunosti su deklasirali reprezentaciju BiH, koja je u ovom meču nije mogla parirati raspoloženim skandinavskim košarkašima.

Finci su tokom susreta pogodili veliki broj šuteva za dva i tri poena, a odlično su se snalazili i pod košem, gdje im centarska linija BiH nije mogla parirati.

Prve dvije četvrtine Finci su dobili sa po sedam poena razlike, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 41:27. Treći period igre donio je potpunu dominaciju Finaca koji četvrtinu dobijaju sa 16 poena razlike.

Do kraja utakmice Finska je održavala tridesetak poena razlike, a pobjednik ovog meča je bio odlučen već polovinom treće četvrtine.

U timu Finske najefikasniji je bio Jamar Wilson sa 16 poena i četiri asistencije, Petteri Koponen je dodao 14 poena, šest asistencija i tri skoka, a Matti Nuutinen 13 poena i osam skokova.

Draško Albijanić bio je najraspoloženiji u bh. timu sa 14 poena, dok je Elmedin Kikanović dodao 13 poena i pet skokova.

Reprezentaciji BiH ostale su još teoretske šanse za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva. Za to joj je potrebna pobjeda sutra protiv Rusije, uz poraz Izraela večeras od Poljske i sutra od Francuske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,