Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FIBA odala priznanje “Zmajevima” i izabrala igrača utakmice

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina započela je ​​Eurobasket 2022. na najbolji mogući način pobjedom nad Mađarskom (95:85) u ključnoj uvodnoj utakmici Grupe B – prva pobjeda balkanske selekcije na kontinentalnom šampionatu nakon skoro sedam godina, ističe Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) u komentaru.

S timovima visokog kalibra poput Francuske, domaćina Njemačke, Litvanije i aktuelnog prvaka Evrope Slovenije također u grupi, ulozi su bili previsoki u meču koji su mnogi smatrali “utakmicom koja se mora pobijediti”.

Džanan Musa i Jusuf Nurkić predvodili su Bosnu i Hercegovinu sa po 19 koševa, dok je BiH ostvarila svoju prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu još od 7. septembra 2015. godine i trijumfa poslije produžetka (86:84) nad Izraelom.

Igrač utakmice: Džanan Musa je bio izvanredan cijelu utakmicu sa 19 poena, 6 asistencija, 5 skokova i nijednom izgubljenom loptom za 29 minuta igre.

Bosna i Hercegovina dominirala je u skokom s prednošću od 42:34m uključujući 17 ofanzivnih skokova. Također su imali samo 10 izgubljenih lopti.

Nakon idealnog početka Eurobasketa nakon kojeg im slijedi slobodan dan u petak, Bosna i Hercegovina će se u subotu suočiti s domaćinom Njemačkom sa šansom da skoči na 2:0 u grupi B.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,