Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fakultet za tjelesni odgoj i sport i OKK “Sloboda” potpisali Sporazum o saradnji

Preuzmite sliku

Saradnja Fakulteta za tjelesni odgoj i sport i Omladinskog košarkaškog kluba “Sloboda”.

U prostorijama Fakulteta za tjelesni odgoj i sport predsjednik Omladinskog košarkaškog kluba „Sloboda“ i član Upravnog odbora košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Aid Berbić i dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport prof. dr. Vlatko Šeparović potpisali su Sporazum o saradnji.

Sporazumom je definiran okvir suradnje, a posebni operativni programi će biti usmjereni ka realizaciji zacrtanih ambicioznih ciljeva Omladinskog košarkaškog kluba “Sloboda” i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport.

Dekan Fakulteta je istakao snažnu intenciju povezivanje teorijsko – naučnog rada sa praksom kao i reafirmaciju studentskog kvalitetnog sporta na Univerzitetu u Tuzli.

Za ostvarenje ambicioznih ciljeva Fakulteta za tjelesni odgoj i sport je neophodno povezivanje sa dobro organiziranim sportskim klubovima, poput OKK Slobode, a ideje i inicijative za zajedničke projekte trebaju imati za posljedicu stvaranje još kvalitetnijih pretpostavki za uspješan rad i razvoj Omladinskog košarkaškog kluba “Sloboda” Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje