Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Eurobasket: Zmajevi izgubili od Litvanije i ostali bez osmine finala

Preuzmite sliku

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Litvanije rezultatom 87:70 u posljednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva i s dvije pobjede i tri poraza završila nastup na turniru, zauzevši peto mjesto u grupi B, javlja Anadolu Agency (AA).

Izabranici Adisa Bećiragića u posljednjem kolu grupe B igrali su protiv Litvanije i bio je to direktni duel dvije selekcije u kojem je pobjeda značila prolaz u narednu fazu Eurobasketa, a poraz završetak takmičenja.

Litvanci su ipak imali više snage, koncentracije i sportske sreće te su slavili pobjedu rezultatom 87:70 (28:28, 28:14, 19:17 i 12:11).

Selekcija Bosne i Hercegovine ostavila je dobar trag na Eurobasketu, odigravši pet dobrih mečeva u grupi B koja je bila i najjača na prvenstvu s obzirom da su u njoj bile još i selekcije Njemačke, Slovenije, Francuske i Mađarske.

Predvođeni Džananom Musom, Jusufom Nurkićem i Johnom Robersonom, košarkaši BiH su pobijedili Mađarsku i slavili senzacionalnu pobjedu nad aktuelnim evropskom prvakom Slovenijom, ali to nije bilo dovoljno za prolazak među 16 najboljih u Evropi s obzirom na poraze od Njemačke, Francuske i Litvanije.

Konačni poredak u grupi B biće poznat nakon današnjih mečeva Francuska – Slovenija i Njemačka – Mađarska, ali je već jasno da je BiH na petom, a Mađarska na šestom mjestu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,