Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Eurobasket 2015: BiH poražena od domaćina Francuske

Preuzmite sliku

Drugog dana Eurobasketa 2015 u Monpellieru reprezentacija Bosne i Hercegovine je rezultatom 81:54 poražena od jednog od domaćina Evropskog prvenstva Francuske, javlja Anadolu Agency (AA).

Izabranici selektora Duška Ivanovića i večeras su kao i u jučerašnjem meču protiv Poljske pokazali borbenost na terenu, ali to ponovo nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz i zaustavi pobjednički niz Francuza koji su i jučer nakon produžetaka slavili pobjedu 97:87 nad selekcijom Finske.

Prva četvrtina protekla je u dobroj igri sa obje strane i završena je rezultatom 17:15 u korist Francuske. Međutim do kraja prvog poluvremena Francuska je pokazala bolji kvalitet i na odmor otišla rezultatom 37:26.

U trećem i četvrtom periodu igre Francuzi pokazuju dominaciju i u segmentu igre koji se odnosi na fizičku spremu igrača pa u tom periodu povećavaju svoju prednost. Utakmica je završena rezultatom 81:54.

U grupi A, pored meča Francuske i BiH, Poljska je rezultatom 82:79 savladala Rusiju, a Izrael Finsku rezultatom 79:66. Nakon dva odigrana kola Francuska, Izrael i Poljska imaju po dvije pobjede, dok su BiH, Rusija i Finska zabilježile po dva poraza i u međusobnim duelima će se boriti za četvrtu poziciju koja vodi u nastavak, a dvije posljednje plasirane ekipe će Eurobasket završiti po završetku grupne faze.

Danas su odigrane druge utakmice u preostale tri grupe Eurobasketa. U grupi B Srbija je rezultatom 68:66 pobijedila Njemačku, Italija je slavila u meču protiv Islanda rezultatom 71:64, dok je Španija pobijedila Tursku rezultatom 104:77.

U grupi C danas je Makedonija pobijedila Holandiju 78:71, a Slovenija je bila bolja od Gruzije 79:68. Meč Grčke Hrvatske je u toku.

I u grupi D Belgija je sa visokih 84:55 deklasirala Estoniju, Litvanija sa 68:49 pobijedila Latviju, a Češka Republika pobijedila Ukrajinu rezultatom 78:64.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje