Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Enes Latifagić traži angažman u Kini

Preuzmite sliku

Iza košarkaša OKK Sloboda je turbulentna sezona, tokom koje je tuzlanski klub promijenio čak trojicu trenera te, umjesto očekivane Lige za prvaka, igrao Ligu za opstanak Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Sezonu je kao šef stručnog štaba počeo Velimir Gašić, potom ga je u decembru naslijedio Eldar Kavgić, da bi u februaru na klupu sjeo Ivan Velić, pod čijim je vodstvom Sloboda izborila opstanak u najvišem rangu.

Završena sezona 

Jedan od najstandardnijih prvotimaca Tuzlaka bio je Enes Latifagić, koji je u 27 prvenstvenih mečeva bilježio prosjek od 9,7 poena i 3,9 skokova. Iako je njegov matični klub završio sezonu, Latifagić je i dalje u “pogonu”.

Kapiten Tuzlaka otputovao je u Kinu, gdje će pokušati pronaći angažman! Latifagić u Aziji planira ostati jedan mjesec.

– Još nisam našao angažman, ali sam otišao zbog košarke. Igrat ću neke utakmice u narednih mjesec pa ćemo vidjeti šta će biti. Igrat ćemo 13 utakmica, uglavnom su to momci s Balkana i igramo ovdje protiv Amerikanaca, Litvanaca…

U izlogu smo pa ćemo vidjeti – objašnjava nam dugogodišnji prvotimac Slobode.

  • Kao u filmovima 

    Latifagić je u proteklih nekoliko sezona bio jedan od zapaženijih košarkaša tuzlanskog tima. Odlikuje ga dobar šut za tri poena.

    Kako kaže, prvi dojam o Kini, koja, inače, već godinama ulaže mnogo sredstava u košarkašku ligu, više je nego impresivan.

    – Sve je na vrhunskom nivou! Od aviona do hotela… kao u filmovima – zaključuje 26-godišnji košarkaš iz Tuzle.

    Igrao za bh. kadete

    Latifagić je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine u mlađim kategorijama.

    Prije deset godina, nastupao je za našu kadetsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu divizije B, koje je održano u Sarajevu. (Avaz)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,