Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Džanan Musa za tursku televiziju: Porodica me je sačuvala od popularnosti

Preuzmite sliku

Džanan Musa (21) debitovao je u subotu za Efes. U pobjedi protiv Ormanspora zabio je 19 poena uz šest skokova i tri asistencije.

Poslije utakmice govorio je za “bein sports”, najveći sportski kanal u Turskoj.

“Sretan sam što sam u Efesu jer volim igrati ovakvu košarku, kakva se igra i u NBA. Efes je vrhunski klub sa vrhunskim igračima, tako da se nisam dvoumio kada sam dobio ponudu da dođem ovdje. Bilo je još ponuda, ali ovo je bio najbolji potez. Želio sam da se vratim u Evropu i Euroligu” govori Musa.

Odgovarao je i na pitanja o životu u Istanbulu u kojem kako kaže uživa.

“Mnogi kažu da je New York najljepši grad na svijetu. To je divno mjesto, ali za mene je najljepši Istanbul. Podsjeća me na Sarajevo, ovdje se osjećam bliže kući” objasnio je mladi bh. košarkaš.

Tursku novinarku zanimalo je i njegovo iskustvo osvajanja EUROBASKETA sa U16 BiH.

“Više od 50.000 ljudi bilo je na ulicama Sarajeva. Grad je bio nevjerovatan na dočeku, nismo vjerovali da će tako biti. Bio je to ogroman uspjeh za BiH jer je to bila prva medalja za našu državu u svim kategorijama” prisjetio se Musa koji je priznao kako mu je porodica bila tada važan oslonac.

“U trenucima velike popularnosti moja porodica je bila uz mene, bili su vrlo zaštitnički postavljeni i to mi je pomoglo puno”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje