Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džanan Musa postao suvlasnik uspješne kompanije iz Viteza

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački košarkaš i član slavnog Real Madrida Džanan Musa danas je formalno pravno postao suvlasnik kompanije Derubis Caravans.

Kako smo dobili informaciju od PR službe našeg košarkaša, Musina želja za ulaganje u BiH postoji od samog početka. Otvorila se odlična prilika te u komunikaciji s Lejlom i Denisom Kraljevićem, Džanan se odlučio na ovaj poslovni potez.

Džananovi predstavnici su već imali radni sastanak s vlasnicima te precizirali strateške ciljeve. Ono što je bitno naglasiti da je ovo nova grana industrije u našoj zemlji, prvenstveno izvozno orjentisana te na taj način se otvara mogućnost prezentacije domaćeg bh. brenda na svjetskom tržištu. Službeno, kompanija Derubis Caravans je nastala 27. januara 2022. godine u Vitezu. Krenuli su s proizvodnjom modela u prirodnoj veličini nakon dovršenja kompletne projektne dokumentacije. Derubis Caravan Series 7 imao je svjetsku premijeru na najvećem svjetskom sajmu karavaning industrije u Düsseldorfu. Već na prvom pojavljivanju, pokazalo se da je ovaj novi koncept u potpunosti drugačiji od svega viđenog i da će u karavaning industriji donijeti toliko očekivano osvježenje.

Proizvod je na sajmovima u Düsseldorfu (Njemačka), Bernu (Švicarska) i Welsu (Austrija) proglašen kao “Highlight of the fair”, a informaciju o kvalitetu proizvoda prenijeli su svi inostrani mediji karavaning industrije. Derubis Caravans proglašen je najboljim tehničko-tehnološkim proizvodom u BiH uz specijalno priznanje dodjelom inženjerske zvjezdice, a projekt izgradnje Derubis Caravans Series 7 proglašen je najboljim projektom godine.

Kompanija Derubis Caravans se početkom 2022. godine useljava u novoizgrađenu tvornicu u Vitezu unutar koje je postavljena cjelokupna linija za serijsku proizvodnju. Pozicionirala je BiH na svjetsku mapu visokotehnoloških proizvoda i po prvi puta podigla bh. zastavu na jednom takvom svjetskom sajmu.

Kompanija je pokrenula potpuno novu granu industrijske proizvodnje u BiH sa ciljem da domaće znanje predstavi svjetskoj javnosti, a ujedno i da zadrži odljev mladih iz BiH nudeći mogućnost zapošljavanja u atraktivnoj djelatnosti. Napravila je prodajnu mrežu u Evropi, Švicarskoj, SAD-u i Saudijskoj Arabiji. Sarađuje s tehničkim fakultetima iz BiH i pruža mogućnost obavljanja prakse budućim inženjerima u okviru svoje proizvodnje.

Derubis Caravans jedini na Balkanu posjeduje homologaciju i certifikaciju za vozila za tržište Evropske unije.

Kompanija ima za cilj zapošljavanje, povećanje proizvodnosti, kontinuirana tehnološka poboljšanja i pozicioniranje proizvoda u gornju cjenovnu i tehničku kategoriju. (Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje