Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džanan Musa nakon MVP nagrade: Želim da ovo bude samo početak

Preuzmite sliku

Bh. košarkaški reprezentativac Džanan Musa proglašen je za najboljeg igrača španskog prvenstva, a za madridski list ABC govorio je o nagradi i protekloj sezoni.

“Morao sam pronaći gdje je Lugo. Ali moj agent mi je rekao, ‘doći ćeš plačući i otići ćeš plačući’. Sada je to moj novi dom. Nikada se neću moći u potpunosti zahvaliti svim ljudima u klubu i gradu. Za mene Sarajevo (to je bio prvi grad u koji je otišao živjeti nakon odlaska iz Bihaća) i Lugo zauzimaju isto mjesto u mom srcu. Ovaj korak je bio veoma neophodan u mojoj karijeri. Da budem iskren, bio sam veoma siguran u sebe, ali nikad nisam mislio da će tako dobro proći ova sezona. Doći do završnice Kupa kralja kao novi prvoligaš, biti ravnopravan sa Real Madridom, pobijediti Baskoniju, pobijediti Valenciju… Sve je to bilo nevjerovatno”.

Musa je MVP španskog prvenstva.

“Bilo je nevjerovatno, biti najbolji igrač u najboljoj ligi Evrope je ostvarenje sna. Jedan od najboljih dana u mojoj karijeri. Moja djevojka je bila tamo, zvali su me roditelji kada mi je brat dao trofej… Bilo je veoma uzbudljivo.”

  • U NBA se nije proslavio, ali nikada nije kasno.

    “Bilo je razočaravajuće, također u Efesu, gdje nisam mnogo igrao. Mnogi ljudi su mislili, uključujući i mene u jednom trenutku, da nisam dovoljno dobar za elitnu košarku. Ali prošlog ljeta, kada sam stigao u Lugo, obećao sam sebi da ću dokazati da svi oni koji sumnjaju u mene griješe. Sada imam titulu MVP-a. Ali ovo ne staje ovdje. Želim da ovo bude samo početak, želim da nastavim vrijedno raditi i osvojiti mnoge titule”.

    O planovima u narednoj sezoni nije želio mnogo govoriti.

    “Korak po korak. Sada razmišljam samo o odlasku kući na odmor, druženju sa porodicom i treninzima za narednu sezonu. Ali da, mislim da Španija ima najbolju košarkašku ligu u Evropi i volio bih da ostanem. Ali vidjećemo, sad je vrijeme za odmor”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,