Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džanan Musa: Imamo kvalitet za plasman na Svjetsko prvenstvo

Preuzmite sliku

Džanan Musa je istakao da je atmosfera u ekipi odlična, da je hemija među igračima dobra, te da se nastojao uklopiti što bolje u momčad.

“Pa zasad je iznenađujuće dobro, ja sam pri dolasku već vidio da se hemija stvorila. Pokušao sam se uvući tu da ne bih narušio ništa i mislim da sam to uradio. Mislim da radimo vrlo kvalitetno i nadam se pobjedi u Finskoj”, ističe Musa.

On se potom osvrnuo na utakmicu sa Češkom koja će biti odigrana u Sarajevu.

“Češka je jaka reprezentacija sa dobrim i atletski sposobnim igračima. Nadam se punoj dvorani, da će se ljudi odazvati da nas bodre. Mi smo u najjačem mogućem sastavu trenutno izašli, boritr ćemo se, dat ćemo sve od sebe i nadam se ostvariti pobjedu u oba duela”, kaže Musa.

Džanan je ponovo podcrtao da nije mogao doći na prošlo okupljanje reprezentacije.

“Što se tiče prošlog okupljanja, mislim da svi znate šta je razlog tome. Do sad sam toliko puta pokazao da za ovu državu igram sa radošću, te da me malo šta može spriječiti, ali ono su više sile bile. Što se tiče Repeše svi smo upoznati sa radom trenera, mislim da je napravio nevjerovatnu atmosferu i nastavio ono što je Dule počeo. Ne trebamo biti tipični Balkanci, već ići utakmicu po utakmicu. Mislim da je to najpoštenije i za građane i za nas, ne trebamo stvarati pritisak oko plasiranja na Svjetsko prvenstvo, ali naravno da imamo kvalitet da to uradimo”, rekao je Musa.

On se potom osvrnuo i na izostanak Nemanje Gordića.

“Ne bih komentarisao to što se desilo sa Gordom, on je moj veliki prijatelj. Znam da bi se odazvao reprezentaciji, nisam se još čuo sa njim,zbog čega nije, ali sigurno ima razuman razlog i ne treba niko da ga osuđuje zbog toga. Svi imaju svoje prpivatne i klupske razloge, a on je nama u proteklom periodu pomogao dosta. Mi imamo jedne mlade playmakere, a sad sam i ja tu da pomognem na toj poziciji, imamo i rotaciju tako da nadam se da ćemo moći da to pokrijemo”, dodaje Musa.

Bh. košarkaš naglašava da je dosta radio na svojoj fizičkoj spremi.

“Na fizičkoj košarci sam dosta radio i mislim da moja igra više nije ‘od igrača’ nego podrazumijeva duele sa protivnicima, tako da možete očekivati od mene stabilnu, čvrstu igru i jednu borbu na terenu kao i od svakog momka naše reprezentacije”, zaključio je Musa. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje