Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dvostruki šampioni: Pioniri i juniori OKK Sloboda prvaci Lige mladih RKS Tuzla

Preuzmite sliku

Sportski vikend za pionire i juniore OKK Slobode završen je na najbolji mogući način – obje crveno-crne selekcije uspješno su prošle posljednje prepreke na turnirima čime su postali prvaci Lige mladih RKS Tuzla u svojim kategorijama za sezonu 2020/2021. Pioniri su svoje finale odigrali u Lukavcu dok su juniori bili domaćini turnira u Mejdanu.

U finalu protiv ekipe KK Silver Kings iz Srebrenika pioniri su nastavili dominantno kako su to radili cijelu sezonu. Rezultat niti u jednom trenutku nije bio upitan, a samim tim niti pitanje pobjednika. Izabranici trenera Marija Marjanovića savladali su vršnjake iz Srebrenika rezultatom 74:51 i tako zlatnim medaljama okrunili, sada već možemo reći, rutinski odrađen završni turnir.

  • Mejdan je ponudio košarkašku poslasticu u juniorskom finalu. Odličnu utakmicu mogli smo gledati između domaćina i ekipe KK Spartans iz Živinica. Mnoštvo atraktivnih poteza, preokreta i dobre košarke rezultiralo je neizvjesnom završnicom koju su juniori Slobode odigrali znatno bolje i sigurnije te na kraju zasluženo slavili trofej prvog mjesta. Utakmica je završena konačnim rezultatom 88:77.

    Da doživljaj bude potpun pobrinut će se kadeti čiji je završni turnir na rasporedu sljedećeg vikenda, a nakon odličnog izdanja njihovih mlađih, ali i starijih kolega, momci će se sigurno potruditi da upotpune “trostruku krunu”. Podsjetimo, kadeti u polufinalu igraju protiv ekipe KK Modriča, a tačan raspored i satnica znat će se u toku sedmice.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,