Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dva košarkaša Slobode pozvana: Duško Vujošević objavio spisak reprezentativaca za kvalifikacione utakmice

Preuzmite sliku

Stručni štab muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine na čelu sa selektorom Duškom Vujoševićem, saopštio je danas uži spisak igrača za kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Na spisku selektora Vujoševića za utakmice protiv Rusije i Francuske nalazi se sljedećih 16 imena:

Amar Gegić (Bayern), Nemanja Gordić (Budućnost), Sani Čampara (MoraBanc Andorra),  Adi Zahiragić (Kakanj), Džanan Musa (Cedevita), Edin Atić (AEK), Almir Hasandić (Sloboda), Adin Vrabac (Iberostar Tenerife), Aleksandar Lazić (Mega Bemax), Nedžad Muratović (Sloboda), Milan Milošević (Promitheas Patra), Obrad Tomić (Partizan), Elmedin Kikanović (Monaco), Markus Lončar (Široki), Andrija Stipanović (Cedevita), Emir Sulejmanović (Montekit Fuenlabrada).

U predstojećim kvalifikacijama bh. reprezentaciju predvodiće Stručni štab na čelu sa selektorom Duškom Vujoševićem. Prvi pomoćnik je Mensur Bajramović, a treneri su Muris Memić, Aleksandar Ćikić i Osman Handžić.

Doktor reprezentacije je Hasan Tanović,  a u Stručnom štabu su i fiziotarapeuti Elvir Bijedić i Amer Salihagić, Medin Duškaj i direktor reprezentacije Siniša Kovačević.

Stručni štab je izrazio žaljenje zbog povrede standardnog reprezentativca Nedima Buze, na koga se ozbiljno računalo u nastupajućim kvalifikacijama.

,,Buzi želimo brz oporavak i očekujemo ga u februaru mjesecu naredne godine, za kada je zakazan nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo”, poručeno je iz stručnog štaba naše reprezentacije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje