Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Duško Vujošević odlazi na operaciju: Želim da Savez preuzme rukovođenje ekipom

Preuzmite sliku

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević 30. jula odlazi na ljekarska ispitivanja uoči planirane transplatacije bubrega zbog čega je izrazio želju da rukovodstvo Košarkaškog saveza BiH preuzme rukovođenje selekcijom za vrijeme njegovog odsustva.

“Obavještavam javnost da sam jučer dobio informaciju o tome da će proces transplatacije jednog bubrega u moj organizam započeti u jednoj specijalističkoj ustanovi u Istanbulu, dana 30. jula ove godine. Istine radi, 30. jula počinju ispitivanja od čijih rezultata zavisi da li će do transplatacije doći”, saopćio je Vujošević.

On je kazao da je taj zahvat čekao dugo te je svjestan zahtjevnosti zbog čega je operacija neodgodiva. Ističe da ga ne čini mirnim što se operacija vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Zato želim da rukovodstvo KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vrijeme mog bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije. Očekujem da se igrači reprezentativci suštinski, a ne deklarativno mobilišu za utakmice koje nas očekuju.

Za tu mobilizaciju prvi korak je odaziv na poziv da igraju za reprezentaciju. Očekujem da svojim postupcima pokažu odanost košarci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i došli na pripreme”, napisao je Vujošević.

Selektor BiH kaže da je potpuno svjestan neizvjesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine postoperativnog toka.

“Ljudima koji vode KSBiH dajem predlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uvjerenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu sa njom kadrovskim rješenjima”, zaključio je Vujošević. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje