Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Duško Vujošević ipak preuzima košarkašku reprezentaciju BiH?

Preuzmite sliku

Iako se proteklih dana pisalo da nije zainteresovan za preuzimanje reprezentacije BiH, čini se da Duško Vujošević ipak nema ništa ništa protiv da preuzme selektorsku funkciju u KSBiH.

Legendarni trener Partizana i aktuelni šef stručnog štaba Limogesa Duško Vujošević definitivno je kandidat za selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prema saznanju portala mondo.ba, KS BiH je u potrazi za novim selektorom uspostavio kontakt sa Vujoševićem, a on je načelno dao pristanak.

S obirom na to da dogovor nije definitivno utanačen, trebalo bi ostaviti i prostor za drugačiji epilog, ali se u ovom trenutku čini da je ostalo još samo da dvije strane usaglase detalje, nakon čega bi nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore ponovo sjeo na klupu jednog nacionalnog tima.

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Aleksandar Fulurija prije deset dana demantovao je informaciju da je Vujošević kandidat za selektora, ali očigledno su se stvari u međuvremenu promijenile.

Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH će u subotu u 13 časova održati sjednicu u Sarajevu, poslije čega će biti poznato više detalja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,