Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Duško Ivanović otkrio zašto je 2014. postao selektor košarkaša BiH: “Dogurali bi daleko…”

Preuzmite sliku

Legendarni košarkaški trener Duško Ivanović je vjerovatno najveći stručnjak koji je vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a osam godina kasnije otkrio je glavni razlog zbog kojeg se prihvatio tog nimalo zahvalnog posla 2014. godine.

Početkom 2014. godine kao grom iz vedra neba je odijeknula vijest da je Duško Ivanović, jedan od nacijenjenijih trenera u Evropi, postao selektor Bosne i Hercegovine.

U velikom razgovoru za hrvatski Index Ivanović je pojasnio kako je došlo do saradnje.

“U januaru 2014. me nazvao predsjednik Košarkaškog saveza BiH Dino Konaković i pitao me bi li mogao doći do mene da razgovaramo o poslu. Tada nisam ima klub i pristao sam na sastanak. Došli su on i generalni sekretar saveza Harun Mahmutović i odmah sam vidio da je riječ o dvojici zaljubljenika u košarku. S toliko su entuzijazma i ljubavi pričali o košarci da sam u njima vidio sebe. Rekao sam im da prihvatam posao i danas mi je jako drago da sam donio tu odluku”, poručio je Ivanović.

  • Crnogorski stručnjak je izdvojio samo jednu stvar za kojom žali tokom boravka na klupi BiH.

    “Jedino mi je žao što su pred sam početak Eurobasketa odustali Teletović, Đedović i Nurkić. Da je samo jedan od te trojice igrao, uvjeren sam da bismo daleko dogurali. Ovako, nismo imali izgleda, ali momci su dali sve od sebe, borili su se muški i jako mi je drago da sam imao čast biti im trener”, istakao je Ivanović.

    Podsjetimo, naša reprezentacija je tada na Eurobasketu zauzela poljednje mjesto u grupi A sa skorom od jedne pobjede i četiri poraza.

    Ivanović je u velikom intervjuu koji možete pročitati OVDJE govorio i o brojnim drugim temama, od blistave igračke pa do trenerske karijere, ali i o nekim detaljima iz privatnog života.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje