Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Društvene mreže: Djevojke nisu zaslužile ovako mali broj navijača, doček je trebao biti u nekom drugom gradu

Preuzmite sliku

Nakon historijskog uspjeha i osvajanja petog mjesta na Eurobasketu, košarkašice Bosne i Hercegovine vratile su se danas u Sarajevo.

Iako zbog aktuelne epidemiološke situacije nije bilo organizovanog dočeka za bh. košarkašice, grupa građana se spontano okupila ispred sarajevske Vijećnice gdje su pjesmom i aplauzima pozdravili naše reprezentativke. Pored svega, očekivao se znantno veći broj građana da samoinicijativno dođe i pozdravi heroine bh. košarke.

Bh. igračice na čelu sa stručnim štabom pojavile na balkonu sarajevske Vijećnice, a ne više od 500-tinjak okupljenih građana su ih dočekali ovacijama.

Svečani prijem organizovan je u Vijećnici gdje ih je ugostila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, a potom je održana i konferencija za medije.

Plasmanom među pet najboljih selekcija Starog kontinenta, naše košarkašice nastupit će na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo koji se igra u februaru naredne godine.

  • Veliki broj komenatara na društvenim mrežma odnosi se na iznenađujuće manji broj okupljenih građana ispred Vijećnice.

    “Poštovanje reprezentaciji. Ali sramota organizatoru dočeka reprezentacije. Zar skup roditelja, rodbine, komšija i drugi jedva 500 duša. Ne zatvoriti ulicu dok djevojke budu na balkonu sramite se. Morate jos mnogo učiti od komšija. Ovaj uspjeh je veći od zlatne medalje iz kojeg ambijenta je ovo stvoreno” navodi se u jednom od brojnih komentara koji se odnose na izuzetno skroman doček u glavnom gradu BiH.

    Nemali broj je i onih koji su smatrali da je doček trebao biti u nekom drugom bh. gradu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,