Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drugi najveći preokret u historiji NBA: Clippersi gubili 35 poena razlike pa savladali Wizardse

Preuzmite sliku

Košarkaši Los Angeles Clippersa sinoć su nevjerovatnim rezultatskim preokretom savladali ekipu Washington Wizardsa u gostima rezultatom 116:115. To je bio drugi najveći rezultatski preokret u historiji NBA lige, javlja Anadolu Agency (AA).

Clippersi su uspjeli stići rezultatski zaostatak od 35 poena i slaviti važnu pobjedu u posljednjim sekundama meča u Capital One dvorani u Washingtonu.

Domaći tim Wizardsa pred kraj prvog poluvremena imao je prednost od 66:31, ali Clippersi su u drugom poluvremenu postigli nevjerovatnih 80 poena.

Odlučujući momenti dogodili su se devet sekundi prije kraja utakmice kada je Luke Kennard s dvije “trojke” izjednačio rezultat na 115:115, a onda pogodio i slobodno bacanje na kraju meča za veliku pobjedu.

Junak LA Clippersa Kennard postigao je ukupno 25 poena, osam skokova i šest asistencija. Najefikasniji u redovima Clippersa bio je Amir Coffey sa 29 poena.

Bio je to najveći rezultatski preokret u historiji Zapadne konferencije, a drugi najveći u historiji NBA lige.

Utah Jazz i dalje drži NBA rekord iz 1996. godine kada su u meču protiv Denver Nuggetsa gubili s 36 poena, a na kraju uspjeli doći do preokreta i slaviti pobjedu rezultatom 107:103.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,