Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dramatična noć u NBA ligi: Toronto i Nurkićev Portland u konferencijskim finalima (VIDEO)

Preuzmite sliku

Košarkaši Portlanda izborili su finale Zapadne konferencije NBA lige, nakon što su sinoć u “majstorici”, odnosno sedmoj utakmici polufinala u gostima pobijedili Denver Nugettse sa 100:96.

Denver je vodio u većem dijelu utakmice, ali su se Trail Blazersi vratili u posljednjem periodu te na kraju, u dramatičnom izvođenju slobodnih bacanja zasluženo slavili sa 4-3 u pobjedama, što im donosi konferencijsko finale protiv Golden State Warriorsa.

Dominirao je McCollum sa čak 37 poena, dok je u dresu Denvera Jokić ostvario još jedan double-double učinak sa 27 poena i 13 skokova.

U finale Istoka sinoć se plasirao Torotno, koji je također sa 4-3 u pobjedama bio bolji od Philadelphije. Raptorsi su kući slavili nad 76-ersima sa 92:90, a posljednje poene sa zvukom sirene postigao je Leonard, koji je u cijeloj utakmici bio najefikasniji igrač sa čak 41 ubačenim košem.

Toronto Raptorsi će u konferencijskom finalu na Istoku igrati protiv Milwaukee Bucksa koji su sa 4-1 u seriji nadigrali Boston Celticse. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,