Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drama u Berlinu: Hrvatska pala u samoj završnici i ispala s EP-a

Preuzmite sliku

Hrvatska košarkaška reprezentacija je ispala s Eurobasketa. U susretu osmine finala Hrvatska je izgubila od reprezentacije Finske 94:86 i završila je takmičenje. Finska će tako u utorak za polufinale igrati protiv Španije.

Briljirao je u sastavu Finske Lauri Markkanen s 43 koša i 9 skokova, Sasu Salin je dodao 17, dok je u sastavu Hrvatske u svojoj možda i posljednjoj utakmici za reprezentaciju Bojan Bogdanović ubacio 23 poena, Jaleen Smith je ubacio 17, a Dario Šarić 12 uz 8 skokova i 6 asistencija.

Finska je utakmicu prelomila serijom 10:0 kojom se nakon 77:77 4:48 minuta prije kraja odvojila na 87:77 2:24 minute prije isteka vremena. U tom razdoblju Huff i Salin su pogodili trice, dok su dva dalekometna pokušaja Bogdanovića bila neprecizna.

Tako će u četvrtfinalu u utorak Finska igrati protiv Španije, dok je Hrvatska treći put zaredom ispala s EuroBasketa u osmini finala.

Poznat je još jedan četvrtfinalni par, igrat će Slovenija protiv Poljske, dok Francuska i Njemačka još čekaju svoje suparnike. Francuska će igrati protiv pobjednika susreta Srbija – Italija, a Njemačka protiv boljeg iz ogleda Grčka – Češka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje