Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dobar nastup Teletovića: U porazu Brooklyna za 12 minuta postigao 8 poena

teletovic-netsi1
Preuzmite sliku

Košarkaši Brooklyn Netsa poraženi su sinoć u svom Barclays Centru od Oklahoma City Thundera rezultatom 117:111, a veoma dobru partiju za Netse je odigrao naš Mirza Teletović.

teletovic-netsi1Izjednačena košarka viđena je tokom kompletne prve dionice. Tim iz Oklahome je imao minimalno vodstvo, a nakon prve četvrtine imali su tri poena prednosti 31:28.

Drugi period trojkom otvara Teletović, a zatim Mirza pogađa i šuta za dva za novo poravnanje 38:38. Tri šuta Teletovića su potom izašla iz obruča, a utakmicu u svoje ruke je preuzeo Kevin Durant. Durantula je pogađao iz svih pozicija, te su serijom od 9:0 Thundersi otišli po prvi put na dvocifrenu prednost 54:42. Durant je nastavio i do kraja prvog poluvremena terorisati koš Netsa, a na poluvrijeme su gosti otišli sa 13 poena prednosti 61:48.

Održavala je Oklahoma većim dijelom treće četvrtine dvocifrenu prednost, no onda je na scenu stupio Gerlad Wallace koji sa četiri trojke vraća Netse u igru. Nakon tri četvrtine Thunder je imao četiri poena prednosti 90:86.

Oklahoma je posljednju dionicu otvorila serijom 6:0, te su ponovo otišli na 10 razlike 96:86. Ipak, Brooklyn se uspio ponovo vratiti u igru, te su na četiri minute do kraja došli do samo minus dva 104:102. Durant je bio nezaustavljiv za Netse večeras, koji su ipak uspjevali nekako održavati priljučak, ali je Thunder ipak na kraju stigao do zaslužene pobjede, iako je Mirza trojkom uspio smanjiti prednost u finišu i donijeti nadu Netsima.

Mirza Teletović je za gotovo 12 minuta na parketu ubacio osam poena, a kod Netsa je najefikasniji bio Deron Williams sa 33 poena. Kevin Durant je kod Oklahome ubacio 32 poena, a Westbrook je dodao 25.

SportSport.ba / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: