Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Denis Halilčević i Eman Šertović novi članovi OKK Sloboda

Preuzmite sliku

Crveno-crni nastavljaju sa popunjavanjem rostera za iduću sezonu pa su tako nakon prošlosezonskih Đorđa Lelića i Adija Alikadića te novopridošlih Rashuna Davisa i Pavela Lobareva saradnju sa OKK Sloboda dogovorila još dva nova člana. Naime, riječ je o dva mlada momka iz BiH, a to su Denis Halilčević i Eman Šertović.

Halilčević je već određeni vremenski period uključen u trenažni proces ekipe. Svoju košarkašku karijeru počeo je u klubu ABC Basket gdje je zaslužio i poziv za U16 reprezentaciju BiH sa kojom je izborio A diviziju i osvojio srebrenu medalju. Nakon toga ovaj 19-godišnjak karijeru nastavlja u HKK Zrinjski iz Mostara gdje se zadržao dvije godine te u međuvremenu biva uvršten u U18 reprezentaciju BiH kao najmlađi član ekipe.

“Sloboda je veliki klub, ima svoju tradiciju i bit će mi čast, ali i zadovoljstvo nositi crveno-crni dres. Kao svoj prvi i osnovni zadatak smatram da se trebam uklopiti u ekipu, želim pomoći timu pružajući dobre partije na terenu što će, nadam se, na kraju voditi do konačnog cilja, a to je Sloboda u vrhu tabele”, izjavio je Halilčević.

Šertović je danas stigao u Tuzlu i tek će se priključiti ekipi na treninzima, a svoje prve ozbiljnije košarkaške napravio je u sarajevskom KK Koš gdje je stigao iz svog rodnog grada Bosanske Krupe. Sarajevo je bilo odskočna daska za Sjedinjene Američke Države gdje se zadržao pet godina, završio srednju školu i dvije godine fakulteta. Nastupao je u okviru NCAA D1 za koledž UT Martin iz Tennesseeja.

“Presretan sam što ću u idućoj sezonu biti član jednog ovakvog kluba sa velikim ambicijama. Osjećam se odlično, jedva čekam istrčati na teren i upoznati se sa novim trenerima i saigračima. Dolazak u Tuzlu mi znači puno jer sam prvi put igrao u Mejdanu sa 15 godina. Želim se predstaviti ljudima u Tuzli u najboljem svjetlu, a vjerujem da će to navijači znati cijeniti”, rekao je Šertović.

Halilčević je visok 201 centimetar i igra na poziciji broj tri, a ugovor sa Klubom potpisao je na period od dvije godine. Šertović sa svojih 197 centimetara pokriva pozicije jedan i dva te je saradnju sa Klubom dogovorio na godinu dana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje