Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crveno-crni gostuju u Bijeljini, novi premijerligaš dočekuje Slobodu

Preuzmite sliku

Raspored je odredio da prvo gostovanje tuzlanskog tima u novoj sezoni bude u Bijeljini gdje će ih dočekati debitant u Prvenstvu BiH, ekipa Budućnosti.

Ovo je za domaće ujedno i prva utakmica na domaćem parketu pred svojom publikom, za šta su napravili odličnu uvertiru budući da su u svom prvom premijerligaškom nastupu upisali pobjedu na gostovanju u Donjem Vakufu. Budućnost je u gostima nakon produžetka i napete utakmice savladala ekipu Proma rezultatom 95:97 i na krilima te pobjede dočekuju ekipu Slobode.

S druge strane, crveno-crni na prvo ovosezonsko gostovanje idu u nešto drugačijem raspoloženju budući da su u prvom kolu na svom terenu pretrpili poraz od ekipe Borca iz Banja Luke rezultatom 80:87. Znatno veći problem od samog poraza za tim trenera Nedima Džemića jeste činjenica da je roster desetkovano ušao u sezonu s obzirom da stručni štab ne može računati na usluge Đorđa Lelića i Adija Alikadića zbog povreda, a svoju povredu na utakmici protiv Borca obnovio je i startni centar ekipe Nikola Jeftić. Njihove uloge su preuzeli nešto mlađi igrači poput Nedima Omerovića koji je u prošlom kolu zabilježio i double-double učinak.

Susret protiv Budućnosti u Bijeljini najavio je najbolji pojedinac i najefikasniji igrač Slobode u utakmici prvog kola protiv Borca, bek Josh Scott:

“Iako smo doživjeli poraz na otvaranju sezone, nemamo vremena da žalimo koliko god nam to teško palo. Već prvu sljedeću utakmicu moramo iskoristiti kao priliku da se iskupimo za poraz iz prethodnog kola. Iza nas je odlična radna sedmica, trenirali smo jako pripremajući se za utakmicu u Bijeljini. Svi smo fokusirani, od samog izlaska iz svlačionice do posljednje minute utakmice i težimo ka istom cilju, a to je pobjeda na gostovanju protiv Budućnosti i prva pobjeda u novoj sezoni”, izjavio je Scott.

Utakmica je na rasporedu u subotu, 05.11.2022. godine, sa početkom od 19 sati u dvorani gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini. Nominiranu sudijsku trojku za ovaj susret čine Dragan Porobić, Miljan Kovačević i Danijel Papaz.

Utakmicu uživo moći ćete pratiti putem Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, a link za gledanje bit će dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči samog početka susreta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje