Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čovjek ubijen na košarkaškoj utakmici, objavljen snimak jezive tuče roditelja

Preuzmite sliku

Jedan navijač poginuo je od posljedica tuče koja je izbila na utakmici američkih osnovnih škola u sjevernom Vermontu, u američkom gradu Alburg.

U momentu dok su dječaci iz dvije škole Alburg i Saint Olbans igrali košarku, došlo je do sukoba roditelja, ali se sukob smirio posle nekoliko minuta, prije nego što su policijske snage došle na lice mjesta.

No, muškarac po imenu Russell Giroux ubrzo se policiji požalio na svoje ozljede, a nakon što je prebačen u obližnju bolnicu, objavljeno je da je ovaj 60-godišnjak, navodno roditelj jednog od igrača, preminuo kao posljedica batina koje je dobio, prenosi Nova.rs.

Jedan roditelj je zabilježio scene šokantne tuče, uz potresnu poruku:

“Potreban sam da podijeliš video košarkaške utakmice moje kćeri u osnovnoj školi. Roditelj je ubijen. Što nije u redu s ovom državom”, upitao je muškarac, da bi žena, ujedno i majka djevojčice koja ide u ovu ustanovu, otkrila što je očito izazvalo cijeli haos:

“Otac je sa starijim sinom gledao mlađeg. Navijač Alburga je izrekao rasističku uvredu starijem sinu, otac je počeo da ga brani i nastao je pakao”, navela je ona.

Snimak sukoba poslije kog je nastradao jedan čovjek možete da pogledate ispod. Upozoravamo, sadržaj može da bude uznemirujući:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,