Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cleveland potpuno razbio GSW: U prvom poluvremenu postavili dva rekorda (VIDEO)

Preuzmite sliku

Cleveland Cavaliersi gubili sa 3-0 u NBA finalu protiv Golden State Warriorsa, ali su sinoć sa izvrsnom igrom uspjeli doći do prve pobjede u finalu.

U susretu odigranom sinoć, Cleveland je pokazao da su rame uz rame sa Warriorsima.

Cavsi su prvu četvrtinu dobili rezultatom 49:33, a 49 je najveći broj poena postignutih u jednoj četvrtini utakmice NBA finala. Ali to nije sve, Cavsi su na poluvrijeme otišli sa prednošću od 18 poena, nakon što su do odmora uspjeli ubaciti čak 86. Ovime su igrači Clevelanda postavili još jedan rekord, jer je 86 najveći broj poena postignutih u poluvremenu jedne finalne utakmice, dok je dosadašnji rekord držala ekipa Philadelphije sa 81 postignutim poenom za poluvrijeme. Velika trojka Cavaliersa briljira, a posebno se to odnosi na Irvinga koji je do poluvremena uspio postići 28 poena. LeBron James je dodao 22, a Kevin Love 17 poena.

U drugom poluvremenu ista slika, Cavsi igraju sjajno a Warriorsi nikako ne uspijevaju uhvatiti priključak i doći do jednocifrenog deficita.

Playmaker Clevelanda, Irving je upisao 40 poena, sedam skokova i četiri asistencije. LeBron James je zabilježio tripl-double sa 31 poenom, 10 skokova i 11 asistencija. Odlični Kevin Love je dodao 23, a JR Smith je ubacio 15 poena.

Kevin Durant ovaj put nije imao podršku saigrača, pa je sa svojih 35 poena bio ubjedljivo najefikasniji igrač Warriorsa. Draymond Green je bio solidan sa 16 poena i 14 skokova, dok su najviše razočarali Steph Curry i Klay Thompson. Curry je ubacio 14 poena, istina uz 10 asistencija i pet skokova, dok je Thompson upisao 13 poena.

Serija se sada ponovo seli u Oakland gdje će se odigrati peta utakmica, koja je na rasporedu u noći sa ponedjeljka na utorak u 02:00 sati po našem vremenu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje