Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cibona usred Beograda srušila Partizan! Prvi puta u 10 godina

Preuzmite sliku

Najveći ex-Yu košarkaški derbi, popularni “klasik” između Partizana i Cibone u Beogradu, pripao je Zagrepčanima i to nakon produžetka.

Haotična sezona “crno-belih” se nastavlja. Prvi put od oktobra 2009. godine, Cibona je uspjela da pobijedi Partizan u Beogradu.

  • Iako je dobar dio prve četvrtine vodio, Partizan ju je završio u minusu. U drugoj je prednost Cibone išla i do plus 11, da bi tada Beograđani počeli prvo da spuštaju zaostatak, a onda u trećoj dionici i da povedu čak sa sedam poena razlike.

    Posljednja četvrtina bila je puna preokreta, na kraju 80:80, pa se ušlo u dodatnih pet minuta u kojima su više nerava imali gosti koji su sve vrijeme vodili i na kraju pobijedili sa 90:87, nanijevši Partizanu čak 12. poraz ove sezone, što se ne pamti.

    Nakić i Prkačin su postigli po 23 poena, a Planinić 15 u velikoj pobjedi tima iz Zagreba. Kod Partizana, najbolji je bio mladi Uroš Trifunović sa 20 poena, iza njega su po košgeterskom učinku ostali Tomas sa 15, Jaramaz sa 14, Dangubić 13 i Nikola Janković sa 12 poena.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,