Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čamparinih 31 poen nisu bili dovoljni da se izbjegne poraz od Širokog Brijega

Preuzmite sliku

U okviru 17. kola ABA 2 lige, košarkaši tuzlanske OKK Slobode večeras kao gosti poraženi su od Širokog Brijega rezultatom 98:90 (27:15; 23:27; 27:23; 21:25).

Širokobriježani su odlično otvorili meč i već su nakon prve četvrtine uspjeli ostvariti prednost od 12 poena razlike, bilo je 27:15 u korist domaćih košarkaša.

  • Nakon početnog pritiska domaćih u nastavku tim Damira Mulaomerovića izgledao je dosta bolje i borbenije na parketu, te su bili ravnopravan protivnik košarkašima Širokog Brijega zahvaljujući prije svih raspoloženom Čamapri, do odlaska na odmor smanjuju rezultatsku prednost na osam razlike, a bilo je 50:42.

  • Treću četvrtinu nešto su bolje otvorili Širokobriježani, te slavili rezultatom 27:23.

    Tuzlaci su odlično ušli u posljednji period igre pa su uspjeli na četiri minute prije kraja meča smanjiti rezultat na svega pet poena razlike.

    Ipak, domaći košarkaši uspjeli su zadržati ranije stečenu prednost pa su na kraju ostvarili značajnu pobjedu rezultatom 98:90 u borbi za  play-off.

    Najefikasniji u timu Širokog Brijega bio je Kraljević sa 28 postignutih peona dok je odličan bio i Drežnjak sa 24 poenom, a bolji od ostalih bio je Zubac sa 13 poena te Drežnjak sa 12.

  • Kod OKK Slobode najbolji je bio Čampara sa 31 postignutim poenom, Gregg je ubacio 17 dok je Rikić upisao 16 poena.

    Sloboda nakon ovog poraza ostaje na pretposljednjem mjestu tabele ABA 2 lige. (Tuzlanski.ba | Photo: Domagoj Ledic)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje