Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bosnić saopštio spisak igrača za međunarodni turnir u Kini

Preuzmite sliku

Selektor muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić saopštio je spisak igrača za međunarodni turnir u Kini, koji će se održati od 12-22. jula.

Na spisku selektora Bosnića nalaze se: Sani Čampara, Amar Gegić, Amar Balić, Adi Zahiragić, Almir Hasandić, Adin Vrabac, Rijad Avdić, Njegoš Sikiraš, Kenan Kamenjaš, Amar Alibegović, Ismet Sejfić, Emir Ahmedović, Samir Šehić, Mirza Bulić, Nedžad Muratović, Ibrahim Durmo, Abdulah Kamarić.

Zbog klubskih obaveza i zdravstvenih problema sljedeći igrači su oslobođeni priprema: Dario Drežnjak, Nedim Đedović, Ajdin Penava, Darko Talić, Haris Delalić, Draško Knežević, Alexa Gatarić, Nedim Buza, Karlo Matković, Jure Garza.

Edin Atić, Aleksandar Lazić, Miralem Halilović i Emir Sulejmanović su od strane selektora oslobođeni ovih priprema.

Bosnić je istakao da će u narednom periodu fokus biti na mlađim igračima koji treba da dobiju što više prostora u narednom periodu.

“Jako se radujemo novom okupljanju i kvalitetnom radu. Naš zajednički cilj je da u ovom razdoblju vidimo igrače koje nismo uspjeli vidjeti u novembru/februaru. Fokus će biti na mlađim igračima koji trebaju da dobiju više prostora u ovom razdoblju. Selekcija igrača u košarkaškom i karakternom smislu je jako važan dio za budućnost naše mlade reprezentacije. Očekuje nas naporan radu Sarajevu i dosta utakmica u Kini koje će nam mnogo pomoći u selektiranju igrača za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinje u novembru” – zaključio je selektor reprezentacije BiH, Vedran Bosnić.

Okupljanje seniorske reprezentacije zakazano je za 28.06. u Sarajevu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,