Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bosnić: Ovo je bila vrlo emotivna utakmica za nas

Preuzmite sliku

Selekcija Bosne i Hercegovine uvjerljivo s 87:67 porazila Bugarsku te uspjela u želji da neuspješne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u košarci 2019. godine u Kini okonča makar jednim trijumfom u drugoj fazi.

– Ovo je bila vrlo emotivna utakmica za sve nas. Igrali smo dobro u prethodne tri utakmice, ali nismo uspjeli pobjediti. Ovo je i veliko iskustvo za sve nas i moram odati priznanje mojim igračima i štabu – kazao je na pres-konferenciji selektor bh. tima Vedran Bosnić, koji se žalio na gust raspored i dalek put u Češku. Uprkos tome, kazao je, napravili su pozitivnu atmosferu u timu, u kojem se igrači međusobno bore u svakom momentu.

– Ovo je timska pobjeda, vrlo važna za nas. Trebamo nastaviti s ovakvim pristupom i vježbanjem. Kao što znate, tijesno smo izgubili zadnje tri utakmice, ali smo izvukli pouke. Napredujemo kao tim – poručio je mladi playmaker Sani Čampara, koji je odigrao odličnu utakmicu.

Bugarski selektor Ljubomir Minchev požalio se kako su u posljednje dvije utakmice imali dosta problema sa povredama glavnih igrača te da su u Zenicu stigli bez dva centra.

– Znali smo da se ne možemo suprotstaviti suparniku u igri „jedan na jedan“ i to je segment ige koji je i presudio večerašnju utakmicu. Čestitike pobjedniku, nismo se kvalifikovali ni mi ni oni. Vidimo se ponovo u budućnosti- kazao je Minchev.

Kapiten Bugara Chavdar Kostov istakao je kako su imali mnogo problema tokom utakmice, na koje nisu mogli naći rješenje.

-Pogotovo u skakačkom dijelu pa nismo mogli razviti kontranapade. Mogu samo ponoviti što je naš selektor rekao i čestitati domaćinu- kazao je Kostov. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje