Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bosnić: Lijep je osjećaj debitovati na klupi svoje reprezentacije

Preuzmite sliku

Nakon trodnevnih priprema i pet odrađenih treninga u Zenici, košarkaši BiH jutros su u osam sati otputovali u Bugarsku, gdje ih u petak u Botevu (18 sati) očekuje kvalifikacijski meč za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

U tom će susretu u ulozi bh. selektora debitovati novi selektor Vedran Bosnić, koji se zbog povreda s kojima su i došli na pripreme morao odreći Kenana Kamenjaša i Obrad Tomića, koji će nastaviti s programom rehabilitacije u Zenici.

-Naravno, ostaje i Ivan Miličević. Prva dvojica bili su povrijeđeni, nastavit će rehabilitaciju i priključit će nam se u subotu. Onda ćemo vidjeti da li će biti spremni za utakmicu sa Finskom – kazao je Bosnić te dodaje kako je zadovoljan urađenim na ovim kratkim pripremama.

-Bila je dobra energija, borbenost, dobro smo trenirali. Nažalost, malo smo trenirali, jer u ovom FIBA prozoru nemamo baš puno vremena. Sada to treba da prenesemo na teren i odigramo dobru utakmicu – ističe Bosnić.

Ističe da će, bez obzira na izostanak važnih igrača te mladost svog tima, ići na pobjedu i protiv Bugarske.

Mada je već iskusan klupski trener i četiri godine je bio selektor Švedske, Bosnić kaže kako željno očekuje debi na klupi bh. državnog tima, čiji je svojevremeno nosio dres i u ulozi igrača.

-Mnogo je lijep osjećaj. Ne može se to porediti s nekim drugim stvarima. Ovo je naš zajednički početak, da se upoznamo i uspostavimo sistem – da znamo šta radimo, kako se ponašamo. Nije samo na terenu, nego i izvan terena, jer moramo funkcionisati zajedno i pomagati jedni druge. Svi zajedno i svi jako – kaže Bosnić.

Nakon povratka iz Bugarske, bh. tim će nastaviti pripreme u Zenici za drugi duel u sklopu ovog FIBA prozora, u ponedjeljak s Fincima u Zenici. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje