Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivša reprezentativka Srbije nova igračica RMU Banovići

Preuzmite sliku

Prvakinje Bosne i Hercegovine, košarkašice Banovića, dobile su novu igračicu na poziciji playmakera.

Ekipu je napustila Jelena Jozić, a na njeno mjesto stigla je Maja Šćekić, bivša reprezentativka Srbije i igračica koja je u dresu Banovića odigrala odlične partije u završnici prošle sezone.

Ščekić je sezonu 2018/2019. počela u Vrbasu, u Prvoj ligi Srbije, gdje je u 14 utakmica imala prosjek od 17.7 poena, 4.9 skokova, 3.7 asistencija i 2.8 osvojenih lopti, saopćeno je iz ŽKK RMU Banovići.

– Upoznata sam s ambicijama kluba i znam da su očekivanja velika, da se ponovi uspjeh od prošle sezone. Zato sam se i odlučila vratiti, nakon trenerovog poziva, a osim borbe za titulu privuklo me je i igranje u WABA ligi. Poznat mi je način rada, što će mi znatno olakšati priključivanje timu – rekla je Šćekić po dolasku u Banoviće.

Košarkašica vjeruje da će sa svojim novim timom, uz trud i rad, uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve.

Iako je sastav ekipe dosta izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu, trener Banovićanki, Goran Jurčenko smatra da će se Šćekić brzo ukopiti i biti spremna da ponovo pruža dobre partije u dresu njegovog tima.

– Maja Šćekić je odlična igračica, čini mi se baš onakva kakva je nama potrebna da upotpunimo trenutni sastav. Siguran sam da će se ona brzo uklopiti u naš sistem rada i već u nekoj od narednih utakmica pružiti ono što očekujemo od nje. Debitovat će protiv Triglava, pa ćemo tačno vidjeti gdje smo i na čemu trebamo posebno poraditi – rekao je Jurčenko uoči utakmice u Kranju.

Šef stručnog štaba tima iz Banovića dodao je i da je pred prvakinjama BiH nekoliko teških utakmica u okviru WABA lige, te da predstojeći dio domaćeg prvenstva neće biti lak kao onaj u prvom dijelu takmičenja, jer ih očekuju utakmice s težim protivnicima.

Banovićanke u četvrtak, 17. januara gostuju Triglavu, a već u ponedjeljak 21. januara povratnicima u društvo najboljih košarkaških ženskih bh. timova – zeničkom Čeliku. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,