Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

BiH trenutno osma na svijetu: ‘Sa raspoloženom Jonquel Jones mogu pobijediti bilo koga’

Preuzmite sliku

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je takozvani Power Rankings reprezentacija koje će učestvovati na Svjetskom prvenstvo košarkašica u Australiji, saopšteno je na zvaničnoj stranici Košarkaškog saveza BiH.

Nije riječ o klasičnoj rang-listi, već redoslijedu kreiranom prema procjeni igračkog kadra i posljednjim rezultatima.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na osmoj poziciji. U obrazloženju za našu selekciju ekspert Paul Nilsen, između ostalog, piše:

Od Bosne i Hercegovine se može očekivati bilo što kad ode ‘Down Under’ (svojevrstan nadimak za Australiju) u septembru. Sa raspoloženom Jonquel Jones mogu pobijediti bilo koga – kao što su to učinile protiv Japana. No, teško da se može očekivati takav nivo izvedbe na više od jedne ili dvije utakmice čak i za nekoga tako briljantnog.

  • Ukoliko Jones ne proizvede svoju nevjerovatnu magiju, ekipa će se patiti – kao što se desilo protiv Kanade. Stoga ostale talentovane bh. igračice moraju dati svoj doprinos. U svakom slučaju nemaju šta izgubiti kad naprave prve historijske korake na parketu u Sidneju”.

    Na prvom mjestu FIBA Power Rankingsa, očekivano, nalazi se reprezentacija SAD, zatim slijede Kina, Japan, Belgija, Kanada, Srbija i Australija. Ispod selekcije BiH se nalazi velesila poput Francuske, zatim slijede Nigerija, Rusija i Južna Koreja.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,