Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

BiH pregazila Holandiju: 107 poena za sigurnu pobjedu!

tele-nihad
Preuzmite sliku

U drugom kolu kvalifikacija za odlazak na EUROBASKET 2013 u Sloveniju, Bosna i Hercegovina je u gostima savladala Holandiju rezultatom 107:89.

\"tele-nihad\"Iako je postojala određena količina bojazni od gostovanja u Holandiji obzirom da su domaćini naglasili da će pobjedom pokušati nadomjestiti poraz u Rumuniji a naša pobjeda protiv Latvija i nije bila baš glatka, ipak to se nije desilo.

Utakmicu je odlično otvorio Mirza Teletović a prva četvrtina završila je u korist naših košarkaša 24:26. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 50:51, a Mirza teletović je za 20 minuta uspio postići čak 26 poena.

Nastavak utakmice donio je pravu simultanku naših košarkaša. Reprezentacija je protutnjala trećom četvrtinom, a u ovom periodu smo ubacili fenomenalnih 39 poena (39:14). U posljednji period se ušlo vodstvom našeg tima od 26 razlike 90:64.

U posljednjoj četvrtini selektor Aco Petrović je odmorio najvažnije igrače a priliku dao onima sa manjom minutažom. Ipak, sigurnom igrom naši izabranici su mirno priveli susret kraju za drugu pobjedu u ovim kvalifikacijama.

Mirza Teletović i Nihad Đedović su predvodili tim sa 33, odnosno 28 poena, dok su dvocifren učinak imali još i Dalibor Peršić sa 14, Zach Wright sa 13 i Elmedin Kikanović sa 11 poena.

Narednu utakmicu naši momci igraju 21.08 (utorak) protiv Gruzije u Sarajevu. A u nastavku vam donosimo i fiba statistiku kao i trenutni poredak:

\"statistika-bh-holandija\"

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: