Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

BHF o ostavci Vedrana Bosnića: Novi nasrtaj na bh. sport, pobunjenici nastavljaju tihu agresiju

Preuzmite sliku

Vedran Bosnić, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, podnio je ostavku na ovu funkciju, o čemu je obavijestio kancelariju KSBiH.

Saopćenjem za javnost oglasili su se i BH Fanaticosi, najvatreniji navijači svih naših reprezentacija, koji smatraju kako je ovo novi nasrtaj na bh. sport, te tvrde da pobunjenici nastavljaju tihu agresiju.

– Svako ko imalo prati reprezentativnu košarku svjedok je napretka koji je podmlađena ekipa napravila pod vodstvom Vedrana Bosnića. Sve ono što je on prikazao: volju, borbenost, motiv, snagu, pokazali su i oni na terenu. Nije slučajnost da se formira taj uzajamni odnos.

Siguran plasman na veliko takmičenje, euforija pred dolazak najjačeg sastava, dominacija na terenu protiv favorita doveli su zasluženo košarkašku reprezentaciju kao primjer za selekcije u ostalim sportovima. Izgledalo je da može biti bolje, ali onda je nastao šok.

Vezano | Emotivna objava Vedrana Bosnića nakon ostavke

Vedran Bosnić je dao ostavku na mjesto selektora. Vjerujete li u to? Vedran kojem niko nije našao manu ni u stručnosti ni u odgoju. Vedran koji nikog nije uvrijedio izjavom. Vedran koji je ujedinio igrače, stručni štab i navijače.

Problem se naravno javlja od strane ljudi koji teško da znaju napraviti i dvokorak. Počeli su se miješati u posao selektora, počeli su ponižavati igrače. Žele da kroje spiskove za utakmice, žele da se bave i taktikama, a najmanje žele da osiguravaju uvjete, a zbog toga su tu i postavljeni. Neki su tu postavljeni ciljano, a nekima je u krvi da mešetare. Doći će vam sve na naplatu budite sigurni.

Pozivamo sve razumne ljude da sačuvaju obraz i puste selektora da radi svoj posao! Vedran Bosnić jedan je od nas – poručili su BH Fanaticosi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje