Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. košarkaši u nemogućoj misiji: Vujošević vjeruje u čudo protiv Francuske

Preuzmite sliku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci večerašnjim duelom sa super moćnom Francuskom nastavlja kvalifikacije za Mundobasket. Pred izabranicima Duška Vujoševića, koji će sasvim sigurno i večeras imati veliku podršku navijača, je pretežak posao, uzimajući da će nastupiti desetkovani.

Večeras iz raznih razloga neće nastupiti Nemanja Gordić, Andrija Stipanović, Džanan Musa, Nedim Buza, Emir Sulejmanović, Miralem Halilović, Jusuf Nurkić, Ajdin Penava i Josh Adamas, dok Francuzi s druge strane dolaze u najjačem sastavu, pojačani i nekim NBA zvijezdama.

Svi naši reprezentativci s izuzetkom Elmedina Kikanovića boravili su na pripremama u Opatiji, a jedino je Robert Rikić bez prava nastupa, s obzirom da Savez još uvijek čeka dozvolu FIBA-e.

Zmajevi dva kola prije kraja “prozora” imaju dvije pobjede i dva remija, te zauzimaju treće mjesto u grupi, sa realnim izgledima da prođu dalje, piše portal Fokus.ba.

U preostale dvije utakmice potrebna nam je jedna pobjeda, a protivnici su Francuska i Belgija. Dalje bismo išli i u slučaju dav poraza, ali pod uslovom da Rusija porazi Belgiju.

– Francuska ima 63 miliona stanovnika, budžet reprezentacije je 36 miliona eura, imaju 681.000 registrovanih igrača po čemu su prvi u Evropi. Mi kad skupimo za reprezentaciju 10.000 maraka govorimo o velikom uspjehu. U Savezu ništa nije riješeno, kao ni u državi, rekao je Vujošević na konferenciji za medije koja je trajala više od sat, poručivši da je nakon brojnih otkaza sasvim jasno kakve su nam šanse, ali da ipak vjeruje u čudo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje