Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. Juniori poraženi od Francuza, preostaje borba za plasman na SP

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija BiH do 18 godina doživjela je i pored velike borbe poraz od reprezentacije Francuske na Evropskom prvenstvu ovog uzrasta. Juniori su poraženi rezultatom 75-61, pa će u nastavku prvenstva odigrati još dvije utakmice u borbi za peto mjesto i plasman na Svjetsko prvenstvo.

Slobodin Emir Čerkezović je odigrao sjajan meč za naš tim, ubacivši 16 poena uz 7 skokova. Džanan Musa je ubacio 19 poena uz 7 skokova i 2asistencije, a Amar Gegić je ubacio 5 poena, dodavši tome 9 skokova i 9 asistencija. Kod Francuza, Sekou Doumbouya je ubacio 19 poena, uz 11 skokova i 2 asistencije.

Naš tim je zadržao šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo, no za to će morati da savlada Finsku u duelu za plasman od petog do osmog mjesta, a onda i pobjednika iz duela između Rusije i Španije.

Francuska će u polufinalu igrati protiv Italije sutra od 18:45 sati. U drugom polufinalnom paru sastaju se Njemačka i Litvanija koju smo savladali u grupi. Njemačka je u četvrtfinalu savladala Španiju, dok su Litvanci pobijedili Rusiju.


Emir Čerkezović – 16 poena protiv Francuske [U… by mediabh


Džanan Musa – 19 poena protiv Francuske [U-18… by mediabh

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,