Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Anadolu Efes u Beogradu osvojio naslov prvaka Evrope

Preuzmite sliku

Anadolu Efes obranio je naslov evropskog prvaka.  U finalu završnog turnira u Beogradu savladali su madridski Real s 58:57.

Bila je to vrlo nekvalitetna utakmica s vrlo lošim šutom s obje strane, a u završnici susreta sretniji i spretniji bio je turski sastav, koji je u svojim redovima imao dvojicu vrlo raspoloženih igrača, Vasilija Micića i Tibora Pleissa.

Real je pogođenim slobodnim bacanjima Sergija Llulla smanjio na 58:57 44 sekunde prije kraja, ali kako je madridski sastav do tog trenutka napravio samo dvije lične pogreške, s dva prekršaja u posljednjem napadu Efesa produžili su napad svog suparnika na 40 sekundi. Zatim je Larkin promašio tricu s istekom vremena za napad, a borbeni Singleton se u skoku borio za loptu s trojicom igrača Reala sve dok se nije začula sirena koja je označila kraj utakmice.

Anadolu Efes imao je ukupno samo pet strijelaca, ali briljirali su Vasilije Micić s 23 i Tibor Pleiss s 19 ubačaja, dok je Walter Tavares s 14 koševa bio jedini dvoznamenkast kod Reala.

Krunoslav Simon nije bio u sastavu Anadolu Efesa. U susretu za treće mjesto Barcelona je svladala Olympiacos rezultatom 84:74. Nikola Mirotić ubacio je 19 poena za Barcelonu, a Saša Vezenkov 20 za Olympiacos.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje