Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amerikanci pišu kako će Nurkić mijenjati klub

Preuzmite sliku

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić priprema se sa Portland Blazersima za početak nove NBA sezone, ali mediji u SAD pišu kako bi Nurkić mogao promijeniti klub.

“Između Nurkića, Covingtona i Simonsa, bh. košarkaš je najbliži odlasku. Covington je i više nego važan za tim, a neće tražiti mnogo više od 12 miliona dolara po godini, koliko ima prema ugovoru. Portlandu će biti veoma teško da pronađe nekoga ko može dopunjavati ekipu poenima u napadu, a donijeti elitnu odbranu, kao što to radi Covington. Simons je mladi projekt kluba i preveliki je talent da bi odustali od njega”, piše Ripcityproject koji prati Portland, te dodaje:

“Nurkićev talent bi u ovom slučaju mogao biti ‘šteta’ za njega. Igrač s tako pametnim postavljanjem u odbrani, mogućnošću da igra sekundarnog playmakera može sigurno da traži više od 10 miliona dolara po sezoni. Mlad je dovoljno da ga svaki drugi NBA tim želi kako bi pojačao sastav i moguće je da ga Portland trejduje”.

Nurkić ima ugovor sa Blazersima do kraja naredne sezone, a to je jedan od razloga zašto Portland želi trejdovati Jusufa. Produženje ugovora nije opcije jer Portland ne može ponuditi plaću kakvu želi i zaslužuje Nurkić.

Plan je da ga trejduju do februara 2022. godine. Nurkić je u Portland stigao iz Denvera, a u sezoni iza nas odigrao je 37 utakmica i ostvario prosječan učinak od 11.5 poena, devet skokova i 3,4 asistencije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,