Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amer Ordagić: Strpljivo i pametno za prolaz u polufinale

Preuzmite sliku

Na tri posljednje utakmice Slobode među najboljim igračima bio je “veznjak” Amer Ordagić. Svojim asistencijama omogućio je suigračima da postignu golove, a u Vitezu se i sam upisao u strijelce.

Trener Husref Musemić ima veliko povjerenje u Ordagića, od koga se očekuje da i danas, u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa BiH sa Sarajevom, uz Zajka Zebu bude glavna radilica tuzlanske ekipe.

  • amer_ordagic
  • Prednost iz prve utakmice je minimalna, ali je ipak prednost. Trebamo igrati strpljivo i pametno i vjerujem da 2:1 s Tušnja možemo odbraniti. Domaćin ima imperativ pobjede, nama odgovara i remi, mada ćemo kao i do sada igrati ofanzivno i na pobjedu – izjavio je za Fenu Amer Ordagić.

    Tokom priprema Slobode u Antaliji trenirao je po posebnom programu zbog ozljede, tako da je propustio većinu pripremnih utakmica. Musemić ga je angažovao s manjom minutažom, sve do susreta sa Sarajevom prošle sedmice.

    Fizički sam bio spreman, taktički sam se brzo uklopio. Drago mi je da ekipi mogu pomoći da ostvari planirane ciljeve – dodao je.

    Protiv Viteza je prvi put ovog proljeća postigao gol kojim je preokrenuo rezultat u korist svog tima.

    Malo nas je poremetilo vodstvo Vitežana, ali smo izjednačili na sličan način. Nije bilo lako igrati na teškom terenu. Osim toga, igramo svakih dva-tri dana, što je iscrpljujuće. Najvažnije da za sada uspješno idemo na oba kolosijeka. Želimo osvojiti naslov prvaka, ali se ne odričemo ni Kupa BiH. Bit će danas teško, ali sam optimist – zaključio je igrač Slobode Amer Ordagić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,