Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Aba 2 liga: Košarkaši Slobode u Mejdanu savladali Sparse

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode pobjedom protiv Sparsa ostvarili su treću pobjedu u regionalnom košarkaškom takmičenju.

Večerašnji međusobni susret, u okviru 11. kola ABA 2 lige između OKK Slobode i OKK Sparsa bio derbi je začelja u kojem su pobjedu zabilježili domaći košarkaši rezultatom 77:73.

Prvu četvrtinu bolje su otvorili izabranici Damira Mulaomerovića koji su sigurnom igrom i uz poene raspoloženih Janjića i Gregga stekli prednost rezultatom 19:13.

  • Drugi period gosti su zaigrali znatno bolje. Poenima raspoloženog Vrabca kome se priključio i Grubelić Sparsi najprije uspjevaju anulirati prednost Slobode, a zatim i povesti. Drugi period gosti su riješili u svoju korist (20:26) pa se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 39:39.

    Početak drugog poluvremena obilježila je dosta agresivnija igra košarkaša Slobode koji uspijevaju ostvariti prednost na kraju trećeg perioda 21:13.

    U posljednjem periodu Sparsi lakim poenima završavaju napade, dok košarkaši Slobode teškom mukom uspijevaju održavati minimalnu prednost. Ipak, raspoloženi Gregg i Manjgafić poenima u ključnim momentima vode svoj tim do pobjede rezultatom 77:73.

  • Najefikasniji u redovima Slobode bili su Manjgafić sa 21 i Gregg sa 20 postigutih poena. U redovima gostiju bolji od ostalih bili su Vrabac sa 19 i Kamenjaš sa 18 postignutih poena.

    U narednom 12. Kolu Aba 2 lige košarkaši Slobode u Mejdanu dočekuju ekipu MZT-a. Utakmica se igra 19. decembra sa početkom od 19:00 sati. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,