Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

ABA 2 liga: Raspucana Sloboda deklasirala Nikšićane za prvu ovogodišnju pobjedu

Preuzmite sliku

U okviru 14. kola ABA 2 lige večeras u Mejdanu košarkaši Slobode savladali su ekipu Sutjeske iz Nikšića (Crna Gora) rezultatom 102:69. 

Tuzlanski tim u ovu utakmicu ušao je vidno motivisan jer se sa donjeg dijela tabele bori za opstanak u ovom rangu takmičenja.

Ekipa Damira Mulaomerovića od njegovog dolaska na mjesto trenera izgleda dosta bolje na parketu, pa je tako uz određene rotacije u timu OKK Sloboda dobila na brzini, uigranosti, boljoj odbrani, smanjenom broju grešaka što je rezultiralo sigurnim pobjedama.

Prvo poluvrijeme utakmice ubjedljivo je pripalo domaćim košarkašima koji su zahvaljujući prije svih raspoloženom Rikiću ali i Čampari, Janjiću i Gruboru na odmor otišli kod rezultata 48:29.

U nastavku susreta Sutjeska nije uspjela parirati raspoloženim igračima Slobode. Mulaomerović je u posljednjim minutama pružio priliku mlađim igračima koji su jednako motivisani pružili dobru partiju te nisu dopsutili gostima da smanje razliku. U listu strijelaca upisalo se 11 igrača domaćeg tima, bez poena je ostao samo mladi Omerović.

Košarkaši Slobode na kraju su slavili sa ubjedljivih 102:69 za četvrtu ovosezonsku pobjedu.

Najefikasni u domaćem sastavu bili su Rikić 19, Gregg 16, Grubor 15  Čampara 12 i Tomašević 11 poena.

Kod Sutjeske Pavličević 14, Lalović 13 i Knežević 10 poena. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje