Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

ABA 2 liga: Košarkaši Slobode pred domaćom publikom poraženi od Borca iz Čačka

Preuzmite sliku

Večeras je u velikoj dvorani Mejdana ekipa OKK Slobode odigrala prvu utakmicu pred domaćom publikom u ABA 2 ligi protiv Borca iz Čačka koji je slavio pobjedu nad Tuzlacima rezultatom 96:87.

Prvu četvrtinu gosti su poveli rezultatom 19:26, u drugoj četvrtini košarkaši Josipa Pandže igraju znatno bolje te uspijevaju smanjiti prednost gostiju, na poluvrijeme odlazi se kod rezultata 47:48.

U drugom poluvremenu na krilima Čarapića, Majstorovića, Jonesa gosti pokazuju zbog čega su u proteklim godinama bili u samom vrhu izdanja ABA 2 lige, te treću četvrtinu rješavaju u svoju koritst rezultatom 20:27.

U posljednjoj dionici meča Čačani su zadržali svoje vodstvo i nisu dozvolili Slobodi da im se približi, te su sa konačnih 96:87 slavili svoj drugi trijumf od početka sezone.

Najefikasniji u redovima Slobode bio je odlični Sani Čampara koji je postigao 24 poena, te novajlija Walter Denzel Gregg sa 17 poena. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Uroš Čarapić sa 24 poena. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje