Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kako spriječiti gašenje sporta u BiH?

Preuzmite sliku

Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) danas na Ilidži organizirao je konferenciju ”Finansijski i organizacioni problemi sportskih klubova – kako spriječiti gašenje sporta u BiH”.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Olimpjskog komiteta BiH, relevantnih državnih i entitetskih institucija, zatim predstavnici klubova nogometne Premijer lige, sindikata profesionalnih igrača, entitetskih nogometnih saveza, te predstavnici Rukometnog saveza BiH i Košarkaškog kluba Bosna, javlja Fena.

U uvodnom izlaganju predsjednik Nogometnog saveza Elvedin Begić kazao je da je cilj konferencije aktualizacija problema u bh. sportu.

“Važno je da smo počeli ovakvim načinom kolektivnog angažovanja da radimo na rješenjima problema u sportu. Nogometni savez se pojavio kao organizator jer smo se osjetili da, kao najveći i najorganizovaniji savez u BiH, imamo snage da pokušamo da okupimo sve nas koji imamo iste ili slične probleme”, kazao je Begić.

Na konferenciji je između ostalog prezentirana “Analiza poreznih propisa Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske”, dok je predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Zelić prezentirao temu “Poslovanja fizičkih osoba u sustavu sporta u Republici Hrvatskoj”.

Učesnici skupa su istakli da konferencija ne može riješiti  probleme klubova, niti strukovnih saveza, ali može biti početak rješavanja otvorenih pitanja, te traženje puteva i modaliteta koji će sportskim kolektivima omogućiti sigurniji status i određene olakšice u kontekstu izvršavanja zakonskih obaveza. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,