Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kako ide Schumacherov oporavak: Njegova menadžerica je dala odgovor…

Preuzmite sliku

Već dugo nema informacija koje bi dale novi uvid u zdravstveno stanje rezultatski najuspješnijeg vozača Formule 1 svih vremena. Sve je oko Michaela Schumachera, teško stradalog na skijanju u Francuskoj 2013. godine, obavijeno velom tajne.

Zašto je tome tako objasnila je za Süddeutschen Zeitung njegova menadžerica Sabine Kehm, prenosi Telegram.

Nikad ne bi bilo mira

“Svaka rečenica bila bi okidač za novo pitanje, a svaka riječ mamac za daljnje informacije. Nikada ne bi bilo mira”, izjavila je Kehm svjesna da ne postoji alternativa koja bi udovoljila svima.

Schumacher je nesreću na skijanju doživio 29. decembra 2013. u Meribelu gdje je glavom udario u kamen i, unatoč kacigi na glavi, doživio tešku povredu. Proveo je neko vrijeme u induciranoj komi, a u septembru 2014. godine otpušten je na kućnu njegu.

Njegovo ozdravljenje je proces

Pisma potpore navijača sedmerostrukom svjetskom F1 prvaku svakodnevno stižu, no ne i odgovori na upit kakvo mu je zdravstveno stanje.

“Na takvo se što ne može odgovoriti u nekoliko rečenica. To je proces”, tvrdi Kehm koja je otkrila i da je velika Schumacherova želja bila “nestati” dalje od vreve koja ga je svakodnevno okruživala:

“Zbog toga što je jednoga dana želio ‘nestati’, a pričali smo dugo vezano na tu temu, zbog toga i danas poštujem njegovu želju i ne dopuštam da ikakve informacije izlaze u javnost.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,