Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Javno okupljanje navijača i simpatizera kluba: “5 do 12 za SLOBODU”!

Preuzmite sliku

Povodom najavljene ostavke predsjednika UO FK Sloboda Azmira Husića, UG „Prijatelji FK Sloboda“ i UG „Fukare“ Tuzla održali su zajednički sastanak te se obraćaju javnosti i gradskim strukturama sljedećim saopštenjem:

Posljednjih par dana mogli smo da čujemo razloge nezadovoljstva g. Azmira Husića i povlačenja sa kormila FK Sloboda. Ono što svi znamo jeste da su dva glavna partnera u građenju jake i moderne Slobode upravo Husić i Grad Tuzla te su tom duhu i uspostavljeni klupski organi. Sam Husić je u svojoj izjavi za medije kazao kako je FK Sloboda gradski klub i kako ga nakon ostavke predaje Gradu na upravljanje. Stoga, kao građani ovog grada želimo da znamo šta Grad Tuzla namjerava da učini i koje korake planira preduzeti kako bi FK Sloboda nastavila borbu za sami vrh tabele. Također, pozivamo predsjednika Skupštine FK Sloboda da sazove hitnu/vanrednu sjednicu na kojoj će biti doneseni zaključci o nastavku efikasnog funkcionisanja kluba i nastavka borbe za vrh. U vezi sa novonastalim okolnostima ćemo se u toku dana (srijeda, 25.11.) obratiti vijećnicima GV Tuzla direktno putem emaila zbog činjenice da je prva sljedeća sjednica već sutra u 9.30 sati.

Želimo da zahvalimo grupi od nekoliko stotina navijača i simpatizera koji su kroz samoinicijativno okupljanje na današnjem treningu iskazali podršku Musemiću i ekipi, ali i Husiću.

Vođeni istom idejom, naša dva udruženja pozivaju sve slobodaše da se u nedelju (29.11.) u 11.55 sati odazovu na okupljanje simboličnog naziva “5 do 12 za SLOBODU”. Okupljanje će biti održano na mjestu bivše Istočne tribine stadiona Tušanj (popularno “Stajanje”). Cilj okupljanja je slanje poruke prema gradskim strukturama vlasti da trebaju i moraju uzeti aktivno učešće u životno-društvenim procesima. Ne želimo lažna obećanja i obmane, želimo rješavanje problema.

U potpisu,
UG Prijatelji FK Sloboda | UG Fukare Tuzla

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje