Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izabrani najuspješniji sportisti u Tuzlanskom kantonu (FOTO)

Preuzmite sliku

Neira Džafić, članica Kluba borilačkih sportova “Tuzla-Sinbra” Tuzla i Ermin Jusufović, član Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke “Sinovi Bosne”, najuspješniji su sportisti u Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu.

Priznanja najboljima na večerašnjoj manifestaciji u Bosanskom kulturnom centru uručio je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.Ermin Jusufović je istaknuo da je Sportski savez TK, izabravši sportistu invalida za najboljeg u Tuzlanskom kantonu, poslao jednu izuzetno vrijednu, snažnu i najhumaniju poruku javnosti.

„Koristim ovu priliku da se zahvalim Sportskom savezu TK i svima onima koji su mi pomogli da ostvarim ovako dobre rezultate. Posebno hvala mojoj porodici koja je podnijela najveću žrtvu na mom sportskom putu. Pozdravljam i nastojanja premijera Gutića koji je kazao da će se formirati posebno ministarstvo za sport pri Vladi Tuzlanskog kantona. To će zasigurno nama sportistima puno značiti za afirmiranje novih rezultata i sportskih vrijednosti” kazao je Jusufović.
Sretna je zbog priznanja i Neira Džafić, koja je kazala da je i njen otac davne 1977. godine bio jedan od boljih sportista Tuzle, te da ona nastavlja tradiciju uspjeha u svojoj porodici.

  • „Želim da se zahvalim svom treneru Fikretu Selmanu, svojoj porodici i klupskim kolegama, kao i žiriju koji je prepoznao moj rad i nagradio rezultat. Nadam se da će u budućnosti mladim sportistima biti obezbijeđeni što bolji uslovi za rad, kao i veća finansijska podrška nadležnih” kazala je Džafić. Ova takmičarka KBS „Tuzla-Sinbra” je osvajanjem zlatne medalje na Svjetskom kupu za kadete, juniore i mlađe seniore u kategoriji – 61 kg do 21 godine, koji je održan u Umagu, ostvarila jedan od najboljih rezultata u BH karate sportu u ovoj godini.

    Premijer Gutić je obraćajući se prisutnima kazao da je Vlada TK prepoznala zalaganje svih sportista na našem kantonu, te je obećao da će i u narednom periodu, u skladu sa objektivnim mogućnostima, pružiti podršku koju sportski kolektivi i pojedinci uistinu zaslužuju.

  • „Dragi sportisti želim vam da i u budućim takmičenjima nastavite davati svoj maksimum i tako postignete što bolje rezultate, a da istovremeno demonstrirate sportski duh i prijateljstvo koji sport i čine tako uzvišenim. Svjesni smo da to nije dovoljno i da sport, kao i neke druge društvene oblasti zaslužuju značajnije mjesto nego što to trenutno zauzimaju. U tom svjetlu Vlada Tuzlanskog kantona je već pokrenula određene aktivnosti u cilju osnivanja novog ministarstva koje će se baviti kulturom, sportom i potrebama mladih osoba našeg kantona. Osnivanje novog ministarstva i izdvajanjem ovih oblasti od obrazovanja i nauke dobit ćemo mnogo više prostora da naš fokus, a time, očekujem i značajnija finansijska sredstva usmjerimo ka ovim društvenim sferama”, dodao je premijer Gutić.

    Ministar obrazovanja, nauke kulture i sporta Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović izrazio je zadovoljstvo što u ime Vlade Tuzlanskog kantona, ali i lično, učestvuje u ovoj značajnoj manifestaciji.

  • „Ovaj događaj je pohvala sportu u mladosti, a mladi su budućnost naše zemlje i snažan pokretač budućih integracija društva. Posebno želim istaći koliko je bitna afirmacija, podrška i podsticanje sporta, naročito za mlade ljude. Ulaganje u njih, sigurna je investicija” poručio je Muratović. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje