Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ispod Starog mosta održano takmičenje u bodybuildingu: Pobjednici Dženan Kajtaz i Lejla Šebić (FOTO)

Preuzmite sliku

Na platou ispod Starog mosta u Mostaru sinoć je održano međunarodno takmičenje u bodybuildingu i bikini fitnessu, prvo ovog tipa. Učestvovalo je 25 takmičara, muškaraca i žena, iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Većina njih su se prvi put predstavili publici na ovom području, a apsolutni pobjednici takmičenja su Dženan Kajtaz i Lejla Šebić, javlja Anadolu Agency(AA).

Svjetska prvakinja Lejla Šebić nakon pobjede je kazala kako joj ova titula mnogo znači.

„Ovo je dobar početak ove takmičarske sezone. Prošle godine sam osvojila prvo mjesto u Mostaru i poslije toga sam osvojila prva mjesta i u Barseloni i Las Vegasu. Mostar mi uvijek služi kao odskočna daska za takmičenja koja slijede. Sljedeće je takmičenje u Španiji, Pragu te Njemačkoj. Mostar mi svaki put donese sreću. Konkurencija je bila iznimno jaka, posebno sam bila ponosna na Lejlu Delić iz Mostara”, kazala je Šebić.

Za Dženana Kajtaza je ovo prvo takmičenje i, s tim da se proslavio od prvog puta, njegovoj sreći nema kraja. Ovaj Mostarac trenira bodybuilding sedam godina, ali je u samo dva mjeseca postigao pobjedničku formu. Kaže da nije očekivao pobjedu, jer je u konkurenciji bilo mnogo profesionalaca, ali mu je pobjeda još draža, kako kaže, upravo zbog toga.

Organizatori takmičenja bili su Bodybuilding Savez BiH na čelu sa Mirsadom Terzom, Mo-Bodybuilding Club na čelu sa Elvedinom Škaljićem i Lorens Listo ispred Kluba skakača u vodu „Mostari“.

Listo je kazao kako je manifestacija ispunila njegova očekivanja i da je veliki optimista da će ovo takmičenje prerasti u tradiciju te održavati se zajedno sa tradicionalnim visinskim skokovima sa Starog mosta.

Škaljić je dodao kako je žiri imao pune ruke posla jer je konkurencija bila iznimno jaka. Za žiri nije bilo presudno ko ima najviše nabildano tijelo, već je presudila genetika, sklad, proporcije i stav tijela, lijepa prezentacija i sve ono što je po pravilima IFBB federacije koja je krovna u svijetu.

Stručni žiri se sastojao od internacionalnih sudija, bosanskohercegovačkog profesionalnog bodybuildera Mirsada Terze, Sakiba Kurtovića, predsjednika Bodybuilding Savez BiH, te Emira Nadarevića, kao i nacionalnih sudija Belmira Berberovića i Erme Škaljić. Takmičenje se odvijalo isključivo po pravilima IFBB federacije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,