Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igor Emkić pred FFC 21 u Rijeci: Spreman sam, očekujem dobar meč i pobjedu!

Preuzmite sliku

Sjajna FFC 21 priredba održava se ovog petka u Rijeci. Uz sedam MMA borbi, publika će uživati i u šest iznimno zanimljivih kick-boks okršaja. 

S čak tri borbe za naslov i nastupima vrhunskih boraca iz regije, ali i drugih dijelova Evrope, možemo govoriti o možda i najjačem FFC-ovom eventu do sada. Publika će u MMA dijelu večeri imati prilike gledati čak sedam okršaja, među kojima i dvije borbe za naslov. U glavnoj borbi večeri FFC-ov prvak Dion Staring branit će pojas u teškoj kategoriji protiv njemačkog Grka Andreasa Kraniotakesa. Drugi, regionalnoj publici zanimljiviji, meč iz MMA dijela je onaj između “BH Zvijeri” Tomislava Spahovića i člana nizozemskog Golden Gloryja Marcina Prachnija.

Protivnik Igoru Emkiću je najprije u Rijeci trebao biti Slovenački borac Miran Fabjan a rasprava preko Facebooka, odnosno međusobna podbadanja ova dva borca ipak neće kulminirati u ringu obzirom da je Miran Fabjan prošle sedmice imao još jedan meč, gdje je završio nokautiran, pa zbog medicinskih razloga neće moći nastupiti u Rijeci.

Umjesto Fabjana, Emkić će u rijeci rukavice ukrstiti sa Tonijem Mikelićem. Prema brojnim prognozama borba između Emkića i Mikelića će biti više nego interesantna jer je početkom ove godine Emkić doživio poraz od Mikelića koji ga proganja tijekom cijele ove godine. Prednost je na strani našeg borca koji se želi revanširati za poraz u kojem je po mnogima “pobjedio sam sebe”.

– Treniralo se naporno proteklih dana i spreman sam za borbu. Istinski sam očekivao borbu sa Slovenačkim borcem, ali na moju žalost do toga neće doći. Nadam se dobrom meču i da se u Tuzlu vratim sa novom pobjedom, za Tuzlanski.ba istakao je Emkić prije odlaska u Rijeku.

U prilogu pogledajte meč s početka ove godine gdje je Emkić od istog protivnika iako znatno dominantniji ipak napustio ring kao poražen:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje