Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ibrahimović je najbolji: Džeko odgovorio na 15 zanimljivih pitanja Rominim fanovima iz Kine

Preuzmite sliku

Kao specijalan poklon kineskim fanovima uoči njihove novogodišnje proslave, Edin Džeko je pristao odgovoriti na 15 pitanja postavljenih od strane pristalica Rome u dalekoj Kini.

  • navijaci-rome-iz-kine
  • 1. Šta je tvoj cilj ove godine kada su u pitanju golovi?

    Uglavnom nikada ne postavljam sebi cilj, niti na početku niti u toku sezone. Postizanje golova je moj posao ali najvažnija stvar za mene je da je moj tim uspješan da pobjeđuje utakmice i osvaja trofeje.

    2. Šta ti je Miralem Pjanić rekao prije nego što si se pridružio Romi. Da li ti je olakšao donošenje odluke?

    Pratim Romu otkako je Mire došao ovdje prije nekoliko godina, i čak prije toga sam znao da je to veliki klub. Igrači su odlični, igrali su i protiv Manchester Cityja one sezone kada sam i ja igrao tamo. Pjanić mi je takođe rekao dosta pozitivnih stvari i da ovaj tim može osvajati trofeje. To je ono što svaki igrač želi i to je razlog zašto sam ovdje.”

    3. Kada bi mogao birati da igraš sa bilo kojim napadačem na svijetu, ko bi to bio?

    Po mom mišljenju, najbolji napadač na svijetu, kada je u pitanju broj 9, je Zlatan Ibrahimović, stoga kada bih mogao da biram izabrao bih upravo njega“.

  • dzeko-mire
  • 4.Da li se čestodružiš sa Pjanićem?

    Ponekad odemo na zajednički ručak, nekada izađemo na večeru ali ne svakodnevno. I naravno vidimo se svaki dan na treningu“.

    5. Kada će AS Roma doći u Kinu?

    Znam da imamo strastvene fanove tamo. nikada nisam bio u Kini i ndam se da ćemo doći uskoro.

    6. Možeš li ispričati neku anegdotu sa terena ili iz svlačionice? Ko su najzanimljiviji likovi u klubu i zbog čega?

    Definitivno imamo zanimljivih likova. Tony Rudiger je jedan od njih, voli da pleše i definitivno ne želite da vidite njegove video snimke. Kostas Manolas voli mnogo da priča i on je takođe jedan od od likova koji je u uvijek u centru svih dešavanja. Timski duh nam je odličan. Drugačije je nego bilo gdje drugo gdje sam igrao. I dobro je to da imamo“.

    7. Kineska Nova godina počinje u ponedjeljak. Imaš li poruku za kineske fanove?

    Kao što sam rekao ranije, volio bih upoznati fanove i pristalice Rome iz Kine. Siguran sam da će biti vremena da dođemo tu. Želim da zaželim sretnu Novu godinu i sve najbolje svima u Kini.

    8. Kojeg Rominog štopera najviše izbjegavaš na treningu?

    Rudigera. On uvijek prilazi s leđa i zgrabi me objema rukama, ja mu kažem: “Hej, čovječe, terning je, polako”. Tako da, definitivno njega izbjegavam”.

    9. Koje formacije ili sistemi u igri ti najviše odgovaraju?

    U svojoj dosadašnjoj karijeri igrao sam na poziciji prednja dva igrača, sa nekim pored sebe, a takođe sam igrao i kao usamljeni napadač u Cityju i ovdje. Ali mislim da više volim igrati kao jedan od dva napadača.

    10. Koji suigrač ti najviše pomaže, pored Pjanića?

    Kao što sam već rekao, svi igrači u timu su dobri i prijateljski nastrojeni prema meni od kada sam došao. Nije mi trebalo dugo da se naviknem a nije mi bilo teško. Svi momci su odlični.

    11. Da nisi napadač, koju poziciju bi izabrao da igraš?

    Kada sam bio mnogo mlađi, igrao sam na desnoj strani. Sada kada igram kao napadač već dugo vremena, zavolio sam tu poziciju i ne bih je volio mijenjati.

    12. Kako se razlikuje stil odbrane u Bundesligi, Premier ligi i Seriji A?

    Italijanska liga je daleko ispred kada je u pitanju kako duboko igraju odbranu. Kada to uporedite sa drugm ligama, rekao bih da je to najbolja liga po pitanju odbrane. Volio bih da su odbrane malo otvorenije.

  • dzeko-slavlje
  • 13. Koje je tvoje viđenje fanova Cityja i Rome?

    Dobrodošlica koju sam dobio ovdje je kao nigdje drugo. Taj dan ću zasigurno uvijek pamtiti. Volio bih to vijedti na stadionu uskoro. Nisam vidio sve od strane navijača Rome, zbpg situacije koja ne pomaže ni nama ni klubi, ni navijačima. Žele da dobijamo utakmice, ali zajedno možemo biti mnogo jači. Nadam se da će se ovaj problem riješiti uskoro. U Cityju sam imao veliku podršku i bilo mi je drago zbog toga.

    14. Koja je tvoja omiljena životinja. Da li si ikada vidio veliku pandu?

    Volim životinje i kada bih trebao birati omiljenog kućnog ljubimca, rekao bih pas. Ne, nisam nikada vidio veliku pandu!

    15. Kako balansiraš fudbal i porodični život?

    “Sada sam otac i život je drugačiji.Čak i prije je sve bilo uredu sa mojoj porodicom jer mi oni pomažu da bolje funcionišem u svom poslu.(Tuzlanski.ba/asroma.com)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,